В сьогоднішніх умовах потрібно використовувати кожну щонайменшу можливість для повноцінного відпочинку, який дозволить відволіктися від сірої буденності, тривоги та постійних переживань за свою безпеку та безпеку рідних людей. Одним з найкращих варіантів кількаденного відпочинку є тури з Житомира, які дозволять побувати в Карпатах чи на Закарпатті, або в інших не менш цікавих містах та місцевостях нашої прекрасної Батьківщини. Надворі – початок осені, проте в Карпатах ще переважають зелені кольори, завдяки вічнозеленим смерековим лісам та зеленим полонинам, первозданну красу яких не порушили перші морози.
Чому для подорожі вихідного дня варто обрати Карпати
В силу певних обставин Карпатський регіон нашої держави та Закарпаття на сьогодні є найбільш безпечною територією, на якій відсутні промислові об’єкти, аеродроми та потужні об’єкти інфраструктури. Водночас Карпати:
- відомі унікальною карпатською природою, яка поєднує в собі вкриті снігом аж до червня гірські вершини та хребти, смерекові та букові праліси, які є безцінним джерелом кисню для наших легень, кришталево чисті гірські річки та струмки, вода в яких є придатною для пиття навіть без кип’ятіння;
- приваблюють туристів своїм найчистішим повітрям, насиченим киснем та ароматами гірських трав. Дихаючи гірським повітрям людина отримує неймовірний заряд позитивної енергії та хорошого самопочуття, яке забезпечить належну продуктивність праці у час насичених робочих буднів, до яких доведеться повернутися після відпочинку;
- мають безліч прекрасних туристичних локацій, таких як унікальне за первозданною красою гірське озеро Синєвір, яке називають перлиною Карпат та не менш відомі Скелі Довбуша.
Гастрономічні принади Карпатського регіону
Карпати розташовані в центрі Європи, саме тому вказаний регіон поєднує в собі культурні особливості різних народів – українців та румун, угорців та словаків. Найбільшою етнічною групою, яка споконвічно проживає в Карпатах, є українські гуцули, які розмовляють на унікальному діалекті, а приготовлені ними страви можна зустріти тільки тут.
До переліку гастрономічних шедеврів, які можна скуштувати в карпатських колибах, належить бануш з шкварками та бриндзою – овечим сиром, приготовленим на полонинах, запечена гірська форель (місцеві називають її «пструги») та підлива з білих грибів. Після ситного обіду варто випити склянку чаю з медом на гірських травах, трохи закарпатського вина чи місцевих настоянок, які сприятимуть посиленню загального ефекту релаксу.